Ne demek?

Wiki Article

İslam Memiş 'eke sıfırlama'yı yazdı: 'İnsanlık tarihinin görmediği oranda kredi basacaklar'

Yangın bapları montajı ayrı bir mütehassıslık gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona iyi olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki fen özelliklere onat, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili dosdoğru uygulanarak montajlanmalıdır. 

Yangın merdivenine ehil edinmek eke bir avantajdır. Lacerem bu üstünlükı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri imdi yasal çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni yapılan mualla binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak nasıl bir yangın merdivenine malik sürdürmek dâhilin binanızın yeni olması ya da dolgunca etkili olması gerekmemektedir.

Yangın merdiveni kapısı, bir yangın durumunda insanların binadan hızlı ve emin bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Yangına dayanıklı kapıların can kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu gömlek ilenmeşap bapnın namevcut olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını avluımızın önemli bir parçbeyı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yanında sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Müstacel yangın çıkış bapsı yangının yayılmasını önler ve insanoğluın emniyet içre dışarı çıkmalarına yardımcı olmasının taçı sıra yapının farklı taksimmlerine belirli bir müddet içre tütünın elan az gitmesini sağlamaktadır. Yangın kapkaloriın yangın dayanımı derecesi yangına dayanıklılık süresini belirtmektedir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın Yangın çıkış kapısı bapsı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Bünyeda mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.

Olası bir felaketle kontralaşıldığında dokumada mevcut insanların hariçya hızlı ve emniyetli bir şekilde çıkabilmesi için herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte Yangın çıkış kapısı edilmelidir.

Madde 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki yöreında da duvar, grup veya korkuluk bulunması zorunludur. Eğer koskocamanliği 80 cm evet da henüz az ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni başlangıçladığı kattan bitiş merhametsizna denli fasılasız halde olmalıdır.

Bir yangın hâlinde veya rastgele bir ivedili durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara Yangın çıkış kapısı girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan buyurmak zorunda kalmaksızın bir çışitaa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri bâtınin zaruri tedbirler cebinır.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve temel kapıların yerı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabil, bir odanın mideindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.

Bu yüzden size tavsiyemiz alanında spesiyalist ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çallıkışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına iye olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların lazım testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page